Dazzle Days biedt een uniek programma voor JONGEREN.
De jeugd mag ont-stressen en nieuwe balans vinden!

De media staan vol met verontruste berichten over stress en depressie bij jongeren als gevolg van onder andere de Covid-19 maatregelen. Als school of als ouder van een kind in de middelbare schoolleeftijd zal u dit niet zijn ontgaan. Het Dazzle Days team vond het tijd hier iets aan te doen en in actie te komen! Dit heeft geresulteerd in een uniek concept: 

Dazzle Days is een initiatief van vier pioniers op het gebied van vernieuwend leren en baanbrekend onderwijs. Dazzle Days betekent letterlijk ‘verbijsterende dagen’ en dat is ook wat we bij de jongeren zullen bereiken; een magnifieke tijd waarin ze de mogelijkheid krijgen weer in verbinding te komen met hun eigen kracht.

Dazzle Days is een nieuwetijds-event waarbij naast het cognitieve vooral het sociaal-emotionele aspect voorop staat.
Juist na een tijd van lockdownmaatregelen is het meer dan noodzakelijk te investeren in activiteiten/interventies die het sociaal-emotionele aspect ondersteunen. Immers, als het sociaal-emotioneel goed gaat met de mens, dan is hij of zij in staat makkelijker nieuwe dingen te leren.

“Zou het niet fijn zijn als jongeren weer rust en ontspanning kunnen ervaren in hun hoofd en even niet bezig hoeven te zijn met leren en presteren? Zou het niet fantastisch zijn als ze zich weer veerkrachtig en blij kunnen voelen, in een veilige verbinding met de wereld om hen heen?”

DRIE PEILERS VAN DAZZLE DAYS

Eigenaarschap

Gezonde relatie met jezelf en de omgeving

Competenties en talenten

activiteiten door professionals in hun vakgebied

een GREEP UIT HET PROGRAMMA

Dazzle Days is een meerdaags programma voor leerlingen binnen het voortgezet onderwijs.
Het uitgebalanceerde aanbod is met zorg samengesteld voor een optimale impact.
Dazzle Days heeft als doel het herstel van het sociaal emotionele welzijn van de jeugd.
Het programma sluit volledig aan bij de doelen van het Nationaal Onderwijs Programma (NPO)

Dazzle Days wordt door een ervaren team georganiseerd en zij nemen al het werk uit handen, inclusief het traject van inschrijvingen, planning en promotie. 
Het complete programma duurt 1 week, maar het kan ook op maat worden samengesteld voor een kortere periode.
Alle activiteiten worden gevolgd door groepjes van +/- 10 leerlingen en elke activiteit duurt tot anderhalf uur.
 
Hieronder enkele activiteiten die mogelijk kunnen worden georganiseerd. Wij stellen het uiteindelijke programma altijd in overleg samen.
Misschien ken je Guy en Stan wel van de band Hard2Get. In anderhalf uur nemen deze rasmuzikanten je mee in de wereld van componeren en producen en maken jullie met je groep een eigen hit! Geen ervaring = geen probleem. Als je wel een instrument bespeelt kun je deze gerust van thuis meenemen! Plezier verzekerd!
Muziekworkshop
Samen met kunstenares Yvonne ga je aan de slag met jouw eigen persoonlijke collage. Zij helpt jou om de dingen die jij belangrijk vindt in jouw leven vorm te geven in een heel eigen kunstwerk. Een mooie herinnering voor jou aan Dazzle Days!
Collage maken
Je eigen lunch maken op school, hoe leuk en lekker kan dat zijn. Iris is een topkokkin die samen met jou een lekkere maar vooral gezonde lunch gaat bereiden. Daarnaast leert Iris je tijdens het koken ook nog over voeding. Uiteraard eet je tijdens de lunchtijd lekker je zelfgemaakte lunch op. Culinair genieten dus!
Kookworkshop
Weet je dat water reageert op negatieve of positieve gedachten en woorden? En wat betekent dat voor al dat water in jouw eigen lichaam (70% van jou is water!)? Bianca leert je aan de hand van proefjes de ware magie achter water en hoe je er thuis dagelijks mee kan werken.
De Magie van Water
Boksen leert jou om je kracht te vinden en positief in te zetten in het dagelijks leven. Van Davie leer je in deze workshop de basistechnieken van het kickboksen (stoot- en voetenwerk). Deze workshop is voor iedereen, ervaren of niet!
Boksen
Rust in je hoofd en ontspanning in je lijf; dan ben je bij Inge aan het goede adres. Yinyoga is een hele rustige vorm van yoga waarbij je heerlijk kan ontspannen. Nooit yoga gedaan = geen probleem!
P.S. Yoga is zeker niet alleen voor meiden!
Yoga & Meditatie
Last van een vol hoofd en niet weten wat je met jouw gedachtes en gevoelens moet? Lig je ’s avonds lang wakker of pieker je veel? Ellen neemt je mee in de wereld van Mindfullness en leert je hoe je om kunt gaan met jouw drukke hoofd. Hoe fijn is dat!
Mindfullness
Grenzen voelen, grenzen aangeven, grenzen respecteren. Met Sjors aan je zijde ontdek je jouw eigen ruimte en grenzen als vanzelf. Als je beter je eigen grens voelt en aan kan geven dan ben je weerbaarder! Met Sjors is het spelenderwijs en grensverleggend leuk!
Weerbaarheid
Wat kun je allemaal doen met een paar blokken? Heel veel! Richard is een ervaren theatermaker en neemt je in deze workshop mee naar de kunst van improvisatie. Je hoeft geen acteur te zijn….. plezier maken kan iedereen. En wie weet zit er een theatertalent in jou!
Theater
Zelfvertrouwen en zelfverdediging, dat is de kracht van Toon. Toon weet wel raad met hoe je jezelf sterk kan plaatsen. Maar ook als je interesse hebt in zelfverdedigingstechnieken is deze workshop een aanrader! Toon haalt de kracht in jou naar boven.
Toon je Kracht
Moris is een echte graffiti kunstenaar. Bij Dazzle Days krijg jij de kans om jouw eigen graffiti kunstwerk op doek te maken, hoe cool is dat. En bereid je maar voor, het is moeilijker dan het lijkt. Moris neemt trouwens schorten mee…. kun je lekker vies worden.
Graffiti Workshop
Met Lieke in de natuur zijn is een beleving op zich. Zij maakt gebruik van de natuurlijke elementen om je weer met jezelf te verbinden. Bewust Buiten Zijn noemt Lieke dat. Een fijn moment om te ontspannen voor jezelf!
Natuurcoaching
Wat je anders nooit te weten komt over influencers op social media! Achter de schermen van social media gaat het er vaak niet sociaal aan toe. Misschien heb jij daar zelf ervaring mee. In deze workshop nemen Niels en Dick je mee in de wereld van apps en influencers.
Social? Media
De kracht van samenwerken. Bij de activiteiten van Joost ontkom je niet aan samenwerken. Het lijkt makkelijk maar ineens kom je erachter dat je elkaar echt nodig hebt om verder te komen! Laat je verrassen door deze creatieve veelzijdige sportieveling.
Samen Sterk
Samen met Dilan en Daan (van Future Vision) ga je met je groep aan de slag om een eigen muziekproductie te maken. Met een eigen gekozen beat, leuke memes, eigen rap en teksten maken jullie samen een vette track! Lekker actief deelnemen; durf jij de mic te nemen?
DJ Productie
Lidy combineert beeld en taal in prachtige kunstwerken….. in deze workshop daagt ze jouw creatieve kwaliteiten uit tot het maken van iets unieks dat alleen jij kan maken!
Creatieve workshop
Als een groep studenten aan een circusschool, soms als waggelende ballerina’s, soms als een vreemde choreografie... zo ziet Kyta coaching er uit voor een buitenstaander. Het is geen fitness, geen gymnastiek en ook geen ballet. Maar het is wel zeer uitdagend, erg leuk en ook nog eens goed voor je brein!
Kyta Coaching
Kickoksen leert jou om je kracht te vinden en positief in te zetten in het dagelijks leven. Van Fauve (kickbokskampioene) leer je in deze workshop de basistechnieken van het kickboksen (stoot- en voeten- en trapwerk). Deze workshop is voor iedereen, ervaren of niet!
Kickboksen
Een grote XL spel-installatie waarop je met jouw groep gaat spelen. Je neemt plaats in dit interactieve spel en doet je best om de high-score te halen! Het spel is levensgroot en staat normaal gesproken bij grote festivals, maar dit keer komt het naar jouw school!
Teambuilding Game 1 & 2
Op een spelenderwijs manier bezig zijn met science en techniek; dat is het doel van Crazy Science. Wat dacht je van robotjes bouwen van een afwasborstel en melkopschuimer? Of van proefjes doen mer chemie? Je bent technischer dan je denkt!
Crazy Science en Tech
Wat kan een hond jou leren over jezelf? Tijdens deze workshop leer je samen met onze honden kwaliteiten van jezelf ontdekken, uitdagingen aan te gaan en nog veel meer. Doet de hond wat jij wil? Dát voelt goed! Laat je verrassen!
Honden VIDA training

KOPPELING MET NPO

B. Kennis & Vaardigheden

Leren van en met leerlingen, Feedback

C. Sociaal-Emotioneel

Interventies gericht op welbevinden

C. Fysieke ontwikkeling

Sportieve activiteiten, Cultuureducatie

Het programma is tevens samengesteld met inachtneming van de “Tien beschermende factoren voor een positieve ontwikkeling van jeugdigen” en op basis van erkende interventies

de initiatiefnemers achter dazzle days

Het Team

Janou & Nick

Studiebende

Centrum voor huiswerkbegeleiding, bijles, training en coaching

Nathalie

Het Krachthuis

Centrum voor bewust ouderschap en persoonlijke ontwikkeling.

Sander

NLP master practitioner
& NLP trainer coach

dazzle days agenda

hier vindt/vond dazzle days plaats

Very best opinions

dit ZEGGEN ANDEREN

"Een unieke kans
in Nederland!"
Mark van de Mortel
ROER College Schöndeln
"Je moet niet alles geloven wat je denkt."
Manon Tonnaer
be more mindful
"Breathe in the good shit.
Breathe out the bullshit."
Esther Helgers-Geelen
connect & see
"Met stil staan kom je geen stap verder."
Lieke Servais
bewust buiten zijn
"Wat gaaf dat mijn school dit organiseert. Echt uniek!"
Tessa Mooren
leerling 2havo
"Op je bek gaan is niet erg…. liggen blijven wel."
Lilian Wasmann
wauw-team

NEEM CONTACT MET ONS OP

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.