Dazzle Days biedt een uniek programma voor uw kind.
De jeugd mag ont-stressen en nieuwe balans vinden!

De media hebben het afgelopen jaar vol gestaan van verontruste berichten over stress en depressie bij jongeren als gevolg van de Covid-19 maatregelen. Als school of als ouder van een kind in de middelbare schoolleeftijd zal u dit niet zijn ontgaan. Het Dazzle Days team vond het tijd hier iets aan te doen en in actie te komen! Dit heeft geresulteerd in een uniek concept: 

Dazzle Days is een initiatief van vier pioniers op het gebied van vernieuwend leren en baanbrekend onderwijs. Dazzle Days betekent letterlijk ‘verbijsterende dagen’ en dat is ook wat we bij de jongeren zullen bereiken; een magnifieke tijd waarin ze de mogelijkheid krijgen weer in verbinding te komen met hun eigen kracht.

Dazzle Days is een nieuwetijds zomerschool waarbij naast het cognitieve vooral het sociaal-emotionele aspect voorop staat.
Juist in deze tijd van lockdownmaatregelen is het meer dan noodzakelijk te investeren in activiteiten/interventies die het sociaal-emotionele aspect ondersteunen. Immers, als het sociaal-emotioneel goed gaat met de mens, dan is hij of zij in staat makkelijker nieuwe dingen te leren.

“Zou het niet fijn zijn als jongeren weer rust en ontspanning kunnen ervaren in hun hoofd en even niet bezig hoeven te zijn met leren en presteren? Zou het niet fantastisch zijn als ze zich weer veerkrachtig en blij kunnen voelen, in een veilige verbinding met de wereld om hen heen?”

DRIE PEILERS VAN DAZZLE DAYS

Eigenaarschap

Gezonde relatie met jezelf en de omgeving

Competenties en talenten

12 activiteiten door professionals in hun vakgebied

HET PROGRAMMA-AANBOD

Dazzle Days is een vijfdaags programma voor leerlingen binnen het voortgezet onderwijs.
Het uitgebalanceerde aanbod is met zorg samengesteld voor een optimale impact.
Dazzle Days heeft als doel het herstel van het sociaal emotionele welzijn van de jeugd.
Het programma sluit volledig aan bij de doelen van het Nationaal Onderwijs Programma (NPO). 

Dazzle Days wordt volledig door een ervaren team georganiseerd en wij nemen de school al het werk uit handen. 
De Dazzle Days duren één week. Alle activiteiten worden gevolgd door groepjes van +/- 10 leerlingen en elke activiteit duurt anderhalf uur.

in hetzelfde schuitje

Tijdens de opening op maandag starten we met de complete groep. Hoe zou onze wereld er uitzien als we elkaar écht zouden kennen? Wij geloven in een wereld waar ieder kind, ieder mens zich gezien en gewaardeerd voelt. In hetzelfde schuitje draagt bij aan een positieve school-, werk- en leefomgeving.

weerbaarheid

Om weerbaar te kunnen zijn dien je te werken aan eigenwaarde. Het thema eigenwaarde is dan ook de rode draad tijdens alle bijeenkomsten van een weerbaarheids-traject. De workshop wordt op psychofysieke wijze aangeboden.

mindfulness

Tijdens deze workshop kom je erachter wat stress precies is, hoe je dit herkent en hoe je op een andere manier met stress om kan gaan. Met verschillende oefeningen vanuit o.a. de mindfulness gaan we aan de slag.

filosoferen light

Filosofie bevordert het kritisch, creatief en onafhankelijk denken en draagt bij tot een beter begrip van de wereld. Bovendien bevordert filosofie de tolerantie en vrede. Kan je stilte horen? Kan een robot denken? Krijgt een groter kind ook een groter stuk taart? Bestaat ‘niets’? Is een neptulp een echte neptulp? Mogen volwassenen liegen?

media kidz

Educatieve mediaworkshops op het gebied van animatie en interactieve media. Leerlingen gaan in deze workshops zelf aan de slag onder begeleiding van getrainde workshopleiders met het maken van insta-filters en augmented reality. Hierdoor maken ze ook kennis met de schaduwkant ervan!

beeldende coaching

Creatieve coaching is een ervaringsgerichte vorm van coaching waarbij beeldende materialen worden ingezet. Door aan de slag te gaan met je handen, spreek je een diepere laag in jezelf aan en daarin kunnen antwoorden op jouw vragen verscholen liggen. Thema is 'zelfbeeld'.

green twist cooking

Het is de missie van Dazzle Days om ieder individu door gezonde voeding, optimale gezondheid te laten ervaren. Elke dag zal een kookworkshop uitgevoerd worden, waarbij de jongeren meehelpen. Liefde voor koken en eten én een passie om mensen te leren over gezondheid.

honden vida training

Ontdek wat een hond over jou kan vertellen! Honden spiegelen direct wat jij neerzet en uitstraalt en geven daarmee informatie over hoe je in contact staat met jezelf en met de ander. Met honden omgaan is bijzonder en leerzaam. Je komt namelijk in contact met jezelf, met je eigen intuïtie, je bewustzijn, je kracht en bovenal : wie je echt bent.

games-xl multiplay eyecatchers

gezamenlijke afsluiter

Op de afsluitende dag is het tijd voor ontspanning en gezonde competitie op levensgrote spel “installaties” die samenwerking en plezier combineren! Vanaf 2008 released Games-XL jaarlijks hun games op diverse grote festivals: van Duck Hunt XL tot en met Space Invaders en nu staan ze op Dazzle Days! Speel tegen elkaar, met of tegen je ouders en haal jouw high score... Een afsluiter om nooit meer vergeten!!

yoga & boxing

Leer op een respectvolle manier voor jezelf opkomen, of zeggen mensen tegen jou dat jij juist te hard bent, terwijl jij geen idee hebt wat ze bedoelen? Beide hebben te maken met beter leren voelen. Als je gedrag, denken en voelen op 1 lijn liggen ben je weerbaar. Dan klopt de hoeveelheid ruimte die je inneemt met de ruimte die je nodig hebt.

natuurcoaching

Door de natuur in te trekken en even weg te zijn van alles komt er automatisch al een bepaalde rust. Je gaat ervaren hoe het is om in de rol van een coach te staan en vanuit nieuwsgierigheid en oordeelloosheid vragen te stellen aan de ander.

crazy science

Breng wetenschap en techniek tot leven op school. De workshop behandelt 21e-eeuwse vaardigheden, zoals kritisch denken, samenwerken en problemen oplossen. We maken “borstelbots” met de jongeren. Dat zijn robotjes op basis van een afwasborstel en een melkopschuimer! De kinderen kunnen hun robot bouwen, pimpen, en testen.

social music production

In deze muzikale workshop gaan de deelnemers als echte producers aan de slag onder leiding van ervaren DJ’s. De deelnemers leren de geheimen van het producers-vak: beats-selectie, gevoel voor melodie, juiste opbouw van een track; het komt allemaal aan bod. Door optimale samenwerking ontstaat de mooiste muziek.

de initiatiefnemers achter dazzle days

Het Team

de ambassadeurs

hier vindt / vond dazzle days plaats

Very best opinions

dit ZEGGEN ANDEREN

"Een unieke kans
in Nederland!"
Mark van de Mortel
ROER College Schöndeln
"Je moet niet alles geloven wat je denkt."
Manon Tonnaer
be more mindful
"Breathe in the good shit.
Breathe out the bullshit."
Esther Helgers-Geelen
connect & see
"Met stil staan kom je geen stap verder."
Lieke Servais
bewust buiten zijn
"Wat gaaf dat mijn school dit organiseert. Echt uniek!"
Tessa Mooren
leerling 2havo
"Op je bek gaan is niet erg…. liggen blijven wel."
Lilian Wasmann
wauw-team

NEEM CONTACT MET ONS OP

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.